Kinder- en jeugdpsychiater / Kinderarts - Den Bosch

Functieomschrijving

Ben jij als ervaren kinder- en jeugdpsychiater / Kinderarts op zoek naar een rol waarbij je minder consultatie uitvoert en vooral een adviserende en supervisie rol inneemt voor collega’s? Wil jij collega’s laten groeien en jouw eigen ervaringen en kennis toepassen? Spreekt het jou aan om mee te werken aan het bieden van de beste behandeling voor jonge cliënten welke vaak voor het eerst te maken hebben met GGZ hulp en spreekt het je aan om te werken binnen kantoortijden en waar je geen crisisdiensten hoeft te draaien? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.

Kinder- en jeugdpsychiater / Kinderarts bij RIOzorg

Als kinder- en jeugdpsychiater / Kinderarts bij RIOzorg richt je je op de specialistische-GGZ voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. We onderzoeken en behandelen ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme, trauma, dwang, angst en tics. Je komt in een team te werken dat is samengesteld uit verschillende professionals. Bij RIOzorg werken bijna zestig bevlogen collega’s verdeeld over drie teams met ieder een eigen hoofdlocatie in Arnhem, Amersfoort en Den Haag. De teams worden aangestuurd door een teammanager. De kinder- en jeugdpsychiater rapporteert aan de manager Zorg. Een kenmerk van werken bij RIOzorg is dat de hulpverlening zo dicht mogelijk bij de cliënt wordt geboden. Daarbij werk je nauw samen met de cliënt, ouder(s)/verzorger(s) als de school. Regiebehandelaar en casemanager werken zowel vanuit onze locatie in Den Bosch als op één of meerdere behandellocatie(s) in de wijk en veelal op school. Als psychiater werk je voornamelijk vanuit onze nieuwe locatie in Den Bosch en in overleg ook eventueel op andere behandellocaties. Tijdens de wekelijkse MDO’s komt het multidisciplinaire team samen voor overleg op de hoofdlocatie. Riozorg is bezig met de uitrol vanuit het concept Positieve gezondheid, waarbij de doelen van de cliënt richtinggevend zijn. Als psychiater vragen wij jouw inbreng in de nadere ontwikkeling van dit concept.


Samenvattend heb je de volgende taken:

 • Het adviseren van collega’s o.a. tijdens de wekelijkse MDO’s op locatie in Den Bosch en voor andere regio’s online;
 • Incidenteel het uitvoeren van psychiatrisch onderzoek en bieden van farmacotherapie face-to-face en online;
 • Collegiale consultatie;
 • Meedenken in de implementatie van het concept Positieve gezondheid;
 • Het superviseren van de (kinder-)artsen.

Functievereisten

Wie ben jij?

Wil je graag bijdragen aan de ontwikkelingsproblemen van kinderen en jongeren (4-18 jaar), zodat zij zich met meer plezier en (zelf)vertrouwen kunnen ontwikkelen? Ben je ambitieus en gedreven en voel je je thuis bij een middelgrote platte organisatie die volop groeit in ontwikkeling is als Psychiater of Kinderarts? Werk je graag in een bevlogen, hecht en betrokken team? Zoek je naar een werkgever die een goede balans tussen werk en privé biedt? Dan is RIOzorg wellicht iets voor jou! Daarnaast ben je in staat om vakinhoudelijke, wetenschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk van onderzoek, diagnostiek en behandeling en betrek je je collega’s hierbij. Je haalt energie uit het superviseren van collega’s denkt mee op het gebied van zorginhoudelijke ontwikkelingen. Uiteraard houd je altijd oog voor kwaliteit en stelt waar nodig of wenselijk vernieuwing voor.

Wat neem je mee?
Naast persoonlijke visie en missie zijn de volgende kenmerken belangrijk:
 • Je bent een enthousiaste kinder- en jeugd psychiater / Kinderarts (BIG geregistreerd);
 • Je vindt het leuk om bij ingewikkelde casussen als regiebehandelaar en specialist op te treden;
 • Je hebt netwerkcapaciteiten in je en bent in staat anderen te inspireren en enthousiasmeren vanuit een eigen visie;
 • Je bent een inspiratiebron en adviseur voor de andere behandelaars (GZ-psychologen, orthopedagoog-generaliseren, systeemtherapeuten, psychotherapeuten) en bent in staat om als supervisor op te treden naar onze kinderartsen;


Als psychiater bij RIOzorg bieden wij jou:

 • Een vast contract, met voor jou passende uren;
 • Salaris conform AMS regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ zoals een jaarlijks budget voor scholing en herregistratie;
 • Geen weekend/avond/bereikbaarheidsdienst;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • De vrijheid om deze rol in inhoud (omvang consultatie en intercollegiaal advies) als voor wat betreft uren en werkritme deels naar eigen voorkeur in te vullen;
 • Een afwisselende functie waar je actief kan meedenken over verbeterpunten in onze diagnostiek en behandelingen, zodat we steeds beter aansluiten bij de behoefte van onze cliënt;
 • Samenwerken in een open, flexibel en bevlogen multidisciplinair team;
 • Een collegiale werksfeer en kunnen deelnemen aan lunchwandelingen met collega’s;
 • Goede secretariële ondersteuning;
 • Enthousiaste en bevlogen collega’s om mee samen te werken.


Waarom RIOzorg?

RIOzorg biedt onderzoek en behandeling om een passend antwoord te geven op de hulpvraag van kind en jeugd. We hebben meer dan 30 behandellocaties in Nederland en kennen drie hoofdlocaties (Arnhem, Amersfoort en Den Haag). RIOzorg bestaat uit ruim 80 gedreven en SKJ/BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Het bevlogen team bestaat uit GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagoog-generalisten, orthopedagogen, systeemtherapeuten, (kinder)artsen, psychiater en stafmedewerkers (zoals HR en Marketing). Elk team van RIOzorg kent een eigen teammanager, elke cliënt/casus een eigen regiebehandelaar in combinatie met een (basis)psycholoog of -orthopedagoog. Daarbij werken we nauw samen met de omgeving van de cliënt; ouder(s)/verzorger(s), school, huisarts en/of CJG/wijkteam. Werkgeluk is een belangrijke pijler bij RIOzorg; dit is onder andere de balans tussen werk en privé, de mate van invloed, mandaat (vrijheid om zelf besluiten te mogen nemen) en een team waarin sprake is van plezier/verbinding.


Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij enthousiast geworden om ons team te komen versterken? Dan komen wij graag met jou in contact. Middels de onderstaande knop kan je eenvoudig solliciteren. Motivatie en CV kun je richten aan Yaël van der Zwet. Wil je meer informatie over de functie? Verzend een e-mail naar hr@riozorg.nl.


Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie voor het invullen van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.