Trainer Kind & Jeugd SKJ-geregistreerd (zzp)

Functieomschrijving

Je komt aan op je werkplek van vandaag; een middelbare school midden in de wijk. Je installeert je trainingsmaterialen en terwijl je op zoek gaat naar een kop koffie, kom je de mentor al tegen. Jullie overleggen nog even snel voordat de Happyles straks in het mentoruur van start gaat. De mentor geeft aan dat deze training, gebaseerd op positieve psychologie met diverse werkvormen, zeer welkom is. De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten bij zijn leerlingen en is blij dat deze preventieve cursus inspeelt op hun welbevinden en geluk. De bel gaat en de klas stroomt vol; eerst maar een quiz om het ijs te breken. Gelukkig doen ze actief mee! Het trainingsuur vliegt voorbij en voor je het weet lopen de scholieren alweer het lokaal uit. Een korte evaluatie met de mentor en intern begeleider volgt. In de auto bel je nog even naar het hoofdkantoor van RIOzorg en bespreek je met de regiomanager hoe de eerste trainingsdag is geweest op deze school. Thuis eerst even lunchen en bijkomen van de trainingsochtend. Na de lunch werk je met de positieve energie van vanochtend het één en ander uit voor een coachingsessie morgen op een basisschool waarbij je op individueel niveau iemand in zijn kracht gaat zetten. De dag vliegt voorbij, net als elke dag als trainer / coach Kind & Jeugd bij RIOzorg.


Trainer Kind & Jeugd bij RIOzorg

Wij hebben meer dan dertig locaties in Nederland en breiden regelmatig uit wegens de aanhoudende hulpvraag vanuit kind en jeugd. In verband met uitbreiding van ons productportfolio op het gebied van preventie, zijn wij per direct op zoek naar trainers Kind & Jeugd in de volgende regio’s: Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Den Haag, Den Bosch en Breda. Bij voorkeur train je in één tot twee regio’s. De trainingen worden voornamelijk op scholen gefaciliteerd en de uren verschillen per training. Voor de Happyles bijvoorbeeld is de inzet 16 trainingsuren. De functie is op zzp basis.


Hoe ziet een gemiddeld trainingsproject eruit bij RIOzorg?

 • Het verzorgen van diverse trainingen in jouw regio op basisscholen en op middelbare scholen;

 • Het verzorgen van diverse trainingen aan verschillende groepsgroottes: zowel op individueel niveau als aan kleinere groepen en volledige klassen;

 • Het opzoeken van samenwerking met de school, zoals de mentor;

 • Het signaleren van eventuele gedrags-/ontwikkelingsproblemen tijdens de training die worden gecommuniceerd met de intern begeleider/school;

 • Het evalueren van de aangeboden training;

 • Het leveren van een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de training.

Functievereisten

Wie ben jij?

Wil je graag bijdragen aan het oplossen of verminderen van ontwikkelingsproblemen van kinderen en jongeren (4-18 jaar), zodat zij zich met meer plezier en (zelf)vertrouwen kunnen ontwikkelen? Ben je als trainer / coach Kind & Jeugd ambitieus en gedreven en voel je je thuis bij een middelgrote platte organisatie die volop groeit en in ontwikkeling is? Zoek je naar een werkgever die een goede balans tussen werk en privé en flexibiliteit biedt? Dan is RIOzorg wellicht iets voor jou! Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken met veel eigen verantwoordelijkheid. Je verzorgt trainingen die je over het algemeen zelfstandig uitvoert, maar soms ook samen met collega’s van RIOzorg, zoals gedragswetenschappers. Je haalt energie uit een geslaagde training, waarbij je uiteraard oog houdt voor kwaliteit en waar nodig of wenselijk verbetering en/of vernieuwing voorstelt.


Wat neem je mee?

Naast persoonlijke visie en missie zijn de volgende kenmerken belangrijk in de functie als trainer Kind & Jeugd bij RIOzorg:

 • Je beschikt over (een) succesvol afgeronde hbo of wo opleiding(en) tot basispsycholoog, orthopedagoog of social work;

 • Je bent SKJ-geregistreerd;

 • Je hebt bij voorkeur de basiscursus CGT gevolgd;

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met het geven van (vaardigheids)trainingen en/of coaching aan kinderen en jongeren;

 • Je hebt ervaring met verschillende werkvormen en groepsdynamieken;

 • Je bent bereid om op verschillende locaties (veelal scholen) in de regio te werken;

 • Je krijgt energie van het boeien en binden van een groep.


Wat kunnen wij jou bieden?

Leuk dat je overweegt om bij ons te komen werken! We ontmoeten je graag. Wij kunnen als RIOzorg het volgende bieden voor de functie trainer Kind & Jeugd:

 • Contract op basis van zzp, conform het geldende zzp-tarief van RIOzorg;

 • Indeling van de werkweek die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, maar voornamelijk tijdens schooltijden;

 • Reis- en onkostenvergoeding;

 • Goed geregelde interne organisatie (reeks van protocollen en richtlijnen beschikbaar);

 • Vertrouwen en vrijheid om jouw rol als trainer Kind & Jeugd in te vullen en mee te denken met de groei van de organisatie;

 • … en zeker niet onbelangrijk: een prettig, hecht multidisciplinair team van collega’s waarmee je kennis en ervaringen kunt uitwisselen en die allen betrokken zijn bij onze jonge, groeiende organisatie.


Waarom RIOzorg?

RIOzorg biedt onderzoek en behandeling om een passend antwoord te geven op de hulpvraag van kind en jeugd. We hebben meer dan 30 behandellocaties in Nederland en drie hoofdlocaties (Arnhem, Amersfoort en Den Haag). RIOzorg bestaat uit ruim 80 gedreven en SKJ/BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Het bevlogen team bestaat uit GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagoog-generalisten, orthopedagogen, systeemtherapeuten, kinderartsen, psychiaters en stafmedewerkers (zoals HR en Marketing). Elk team van RIOzorg kent een eigen teammanager, elke cliënt/casus een eigen regiebehandelaar in combinatie met een (basis)psycholoog of -orthopedagoog. Daarbij werken we nauw samen met de omgeving van de cliënt; ouder(s)/verzorger(s), school, huisarts/POH-GGZ en/of CJG/wijkteam. Werkgeluk is een belangrijke pijler bij RIOzorg zoals de balans tussen werk en privé, de mate van uit te oefenen invloed, mandaat (vrijheid om zelf besluiten te mogen nemen) en een team waarin sprake is van plezier en verbinding. 


Word jij onze nieuwe trainer  Kind & Jeugd?

Ben jij enthousiast geworden om ons team te komen versterken? Dan komen wij graag met jou in contact. Middels onderstaande knop kan je eenvoudig solliciteren. Motivatie en CV kun je richten aan HR@riozorg.nl. Wil je meer informatie over de functie trainer Kind & Jeugd bij RIOzorg? Verzend een e-mail naar Marga Bron via  m.bron@riozorg.nl of bel naar telefoonnummer 026 8200208. 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie voor het invullen van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.